Wil je meer uit je tuin halen? Lees onze tips!

Maak van je tuin een heus paradijs, waar je ’s zomers de ruimte hebt om volledig tot rust te komen. Er is niets prettiger dan neerploffen op een van je tuinmeubelen, genietend van een goed glas wijn en een mooi boek na een drukke dag op het werk. Kies je voor een loungebank in de tuin, een picknicktafel om met het hele gezin aan te kunnen eten of bijvoorbeeld voor een comfortabel ligbed? Je hebt tegenwoordig keuze uit tal van verschillende soorten tuinmeubelen. Niet alleen het type meubel verschilt, ook zitten er verschillen in de stijl hiervan en de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Kies je voor natuurlijk ogende, klassieke houten tuinmeubelen of toch voor een variant van aluminium of kunststof?

Een tuin is echter meer dan een combinatie van verschillende tuinmeubelen. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop jij het maximale uit de tuin haalt.

Tuin als het verlengde van de woonkamer

Vaak wordt een tuin gezien als het verlengde van een woonkamer. Niet voor niets, daar veel mensen een terras of veranda tegen hun woning aan plaatsen. Decoreer het terras of de veranda op dezelfde wijze, als dat je dit in huis hebt gedaan. Zo passen de ruimtes goed bij elkaar en wordt het contrast niet te groot. Een leuke manier om het terras aan te kleden, is het gebruik van een buitenkleed. Dit kleed is goed bestand tegen neerslag en blijft lang mooi. Het geeft je terras of veranda een warme uitstraling! Combineer een buitenkleed met verschillende bloempotten, met een mooie hangende plantenbak aan de balustrade van de veranda of aan de schutting, enzovoorts.

Creëer borders en zorg voor voldoende groen

Kijk niet alleen naar de aankleding van het terras of de veranda. Zorg er daarnaast voor dat je de tuin van voldoende groen voorziet. Creëer een aantal borders in de tuin, bijvoorbeeld met de stapelstenen die je bij iedere bouwmarkt kunt kopen. Naast de verhoogde border, kun je de border ook op hetzelfde niveau als het gazon of terras plaatsen. Bij het vullen van de borders is het belangrijk rekening te houden met de periode waarin de verschillende soorten planten en struiken bloeien. Je wilt voorkomen dat je alleen in de zomermaanden van de tuin kunt genieten. Kies bij voorkeur voor heesters die wintergroen zijn.

Voeg luxe toe aan de tuin

Wanneer er budget over is na het inrichten van de tuin, zou je kunnen overwegen enige luxe toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbaar zwembad, of een model welke je middels een metalen frame in elkaar zet. Een zwembad is zeker voor je kinderen een hele fijne plek in de zomer. Ze hebben er de ruimte om af te koelen, om samen met vrienden en vriendinnen te spelen, enzovoorts. Vergelijkbaar met een zwembad in de tuin, is het gebruik van een spa. Een spa biedt het voordeel dat je deze ook in de herfst en bijvoorbeeld al vroeg in het voorjaar kunt gebruiken. Het water is warm genoeg! Voor jonge kinderen is een spa minder geschikt dan een zwembad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *