Hoe maak je een echte wellness tuin?

In de zomermaanden wil je optimaal van het mooie weer kunnen genieten. Een uurtje in de zon werkt heel ontspannend! Niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je spelende kinderen. Het is heerlijk om op het gazon te voetballen, met water te spelen of bijvoorbeeld een tijdschrift te lezen. Het is niet vanzelfsprekend dat de tuin je de ruimte biedt om te ontspannen. Hoe maak jij van je tuin een echte wellness tuin met alle faciliteiten om tot rust te komen in de zomermaanden? In dit artikel vind je een aantal handige tips die je hierbij op weg helpen. Een jacuzzi kopen is hier een voorbeeld van; opblaasbare modellen hoeven niet meer dan een paar honderd euro te kosten. Ook vaste modellen zijn goedkoper geworden.

Verschillende vormen van luxe in de tuin

Het kopen van een jacuzzi is een van de mogelijkheden die je hebt, wanneer je een heuse wellness tuin wilt creƫren. Een alternatief is een zwembad. Net als voor de jacuzzi geldt ook voor zwembaden dat deze helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Kies voor een opblaasbare variant of bijvoorbeeld een model met metalen frame. Het voordeel van een jacuzzi ten opzichte van een zwembad zit in het feit, dat je de jacuzzi het hele jaar door kunt gebruiken. Ook in de herfst en winter is het fijn vertoeven in je spa!

Tip: plaats jacuzzi onder een overkapping, zodat je minder snel last hebt van neerslag en vervuiling van het water.

Zorg voor voldoende groen in de tuin

Een wellness tuin bevat niet alleen de luxe van een jacuzzi of zwembad. Zorg ook voor voldoende groen, door bijvoorbeeld nieuwe borders te maken of een groot gazon aan te leggen. De borders kun je naar eigen inzicht vullen, maar het is verstandig rekening om te houden met de bloeitijd en -periode van verschillende soorten planten en heesters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *