5 Dingen om rekening mee te houden

Eind februari, begin maart komen de eerste zonnestralen weer te voorschijn en komt het kwik weer boven de 10 graden voor een langere periode. Dit is een mooie moment om je tuin dan ook voor te bereiden op het voorjaar. Zodra het weer kan wil je natuurlijk weer lekker buiten vertoeven en genieten van je eigen tuin. Ook voor je planten en bloemen is het belangrijk om in deze periode voorbereidingen te treffen. 

Haal je tuinmeubels van stal en besteed tijd aan onderhoud 

Als de winterse temperaturen voorbij zijn kun je je tuinmeubels weer uit de opslag pakken en deze buiten positioneren. Tevens is het een mooi moment om onderhoud te plegen aan bijvoorbeeld je tuinhuis, schutting of veranda. Wanneer het voorjaar voor de deur staat is verstandig om hieraan te beginnen. De temperaturen zijn nog niet te hoog, maar schieten ook niet meer onder nul. 

Planten, grasveld en bloemen verzorgen

Met een groene tuin moet je regelmatig je handen uit de mouwen steken om dit ook groen te houden. Kort voor de start van het voorjaar is het daarom verstandig om extra voeding aan de bodem toe te voegen. Dit kun je doen door middel van bemesting of andere soorten voeding. Elk type bodem heeft wel andere voeding nodig, let hier dus wel op.

Tuin uitbreiden met verlichting

Naast het onderhouden van je tuin is het ook leuk om hier nieuwe dingen aan toe te voegen. Bijvoorbeeld sfeervolle verlichting voor de late zomerse nachten die je in de tuin wilt doorbrengen. Wanneer je nog een compleet nieuw lichtplan moet maken voor je tuin is het misschien verstandig om gelijk te investeren in slimme tuinverlichting. Zo heeft Philips mooie hue buitenverlichting die je met een app op je smartphone kunt bedienen. Ook zijn er accessoires beschikbaar die een mooie aanvulling zijn op deze verlichting. De hue bewegingssensor koppel je volledig draadloos aan je tuinverlichting en schakelt alleen bij beweging wanneer er niet voldoende daglicht meer is. Het omschakelen naar slimme verlichting is ook leuk als je eigenlijk nog wel tevreden bent met je huidige buitenlampen. Je kunt ook eerst beginnen met enkele lampen en dit op een later moment verder uitbreiden.

Bespaar water en investeer in irrigatie

Om je prachtige tuin groen te houden moet je deze in de warme dagen regelmatig besproeien met water. Het is erg zonde om hier altijd water voor te gebruiken uit de kraan. Een regenton kan de oplossing zijn. Je zult minder water gebruiken en gaat hierdoor bewuster om met het milieu. Planten geven zelfs voorkeur aan regenwater, aangezien hier meer voeding in zit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *